براساس گزارش پاپساینس، دانشمندان ناسا به این سوالات و سوالات دیگری که توسط افراد مختلف درباره ویهجر1 مطرح شده در وبسایت REDDIT پاسخ دادهاند. ناسا اعلام کرد که فضاپیمای ویهجر این سازمان دورافتاده ترین دستساز بشر در جهان هستی است، دستسازی که با ترک کردن مرز هلیوسفر به فضای میانستارهای وارد شدهاست،اما این خبر برای بسیاری سوالات فراوانی به جا گذاشت که دانشمندان و مهندسان پروژه ویهجر،از جمله اد استون مدیر پروژه، آریک پوسنر دانشمند، تام کریمیگیس محقق ذرات باردار و دیگر محققان به بسیاری از آنها پاسخ دادهاند:
- چگونه در این فاصله هنوز میتوانید از ویهجر اطلاعات دریافت کنید؟
به دلیل پیشرفت عظیمی که در تکنولوژی بشر برروی زمین صورت گرفته،امکان دریافت کوچکترین سیگنالهای رادیویی از دورترین فاصلههای قابل تصور امکانپذیر شدهاست.
- تفاوت میان فضای بین ستارهای و درون ستارهای در چیست؟
تفاوت واضحی وجود ندارد و ما هنوز درحال تحقیق درباره این موضوع هستیم. درحال حاضر تمرکز برروی مفاهیمی براساس ذرات و پلاسما است. ویهجر1 درحال حاضر توسط ذراتی پوشانده شده که از سوی دیگر ستارهها و نه خورشید آمدهاند درحالی که پیش از عبور از مرز، موادی که آن را احاطه کردهبودند از جانب خورشید بودند. تغییر زاویه میدان مغناطیسی نیز از دیگر مواردی است که میان این دو محدوده تغییر ایجاد میکند.
- آیا ویهجر هنوز میتواند عکاسی کرده و تصاویرش را به زمین ارسال کند؟
خیر. دوربینهای ویهجر پس از ثبت تصویر مشهور نقطه آبی کمرنگ در سال 1990 خاموش شدند.
- چرا دوربینها خاموش شدند؟ آیا این به خاطر مصرف بالای ویهجر بود؟
بله. دوربینها خاموش شدند تا انرژی و حافظه ویهجر برای تجهیزات ویژه ردیابی ذرات باردار موجود در محیط میان ستارهای ذخیره شود. رایانه زمینی که تصاویر ویهجر را دریافت و تفسیر میکرد دیگر وجود ندارد. دوربینها و گرمکنهای آنها نیز برای سالها در معرض هوای به شدت سردی بودهاند و حتی اگر بتوان رایانه را دوباره ساخت، نرمافزار ویژه آن را برروی ویهجر بارگذاری کرد و دوربینها را دوباره روشن کرد، مشخص نیست که دوربینها بتوانند عکاسی کنند.
- اکنون دریافت سیگنال از ویهجر چقدر طول میکشد؟
سیگنالی که از ویهجر1 ارسال میشود، و با سرعت نور به سوی زمین حرکت میکند، 17 ساعت برای رسیدن به زمین در راه است.
- چه اطلاعاتی از ویهجر دریافت میکنید؟
اطلاعات مربوط به ذرات باردار که از دو ابزار LECP و CRS دریافت میشوند،اطلاعات مغناطیسسنج،امواج رادیو پلاسما، اطلاعات مربوط به پلاسما و محاسبات فرابنفشی از جمله اطلاعاتی هستند که هم اکنون از این فضاپیما دریافت میشوند.
- اطلاعاتی که ویهجر دریافت میشوند در ابتدا چه شکلی دارند؟
این اطلاعات متشکل از صفرها و یکها هستند. نرمافزار قدیمی وجود دارد که اطلاعات را از میان این ارقام استخراج میکند. تیم مهندسان از نرمافزار تحلیلی ویژه خود برای انجام تنظیمات و دیگر تصحیحات برای تبدیل دادههای خام به کمیتهای علمی استفاده میکنند.
- ویهجر چقدر دیگر منبع انرژی خود را از دست میدهد؟
تا سال 2020 انرژی کافی برای فعالیت ویهجر و تمامی تجهیزاتش وجود دارد. در آن زمان تجهیزات علمی ویهجر به تدریج خاموش میشوند و آخرین ابزار در سال 2025 خاموش خواهد شد و خود ویهجر نیز تا سال 2036 میتواند به فعالیتش ادامه دهد.
- طی سالهای باقیمانده انتظار دریافت چه اطلاعاتی از ویهجر دارید؟
تا زمانی که باطریهای اتمی ویهجر دوام داشتهباشند انتظار دریافت اطلاعات زیادی درباره پرتوهای کیهانی کهکشانی و میدانهای مغناطیسی کهکشانی و همچنین امواج پلاسمایی را داریم و پس از آن تنها سکوت خواهد بود.
- زمانی که زمانی که ویهجر خاموش شود،هنوز راهی برای ردیابی آن وجود خواهد داشت؟
متاسفانه خیر. دریافت هیچ سیگنالی از سوی فضاپیما واقعا به معنی خاموشی آن خواهد بود.
- میتوان گفت که ویهجر به صورت نامحدود به جلو خواهد رفت؟
شتاب کنونی 38 هزار مایل در ساعت تغییری پیدا نخواهد کرد و برای همیشه ادامه خواهد یافت.
- چهپدیدههایی از جهان هستی هماکنون در مسیر ویهجر قرار گرفته و در چه فاصلهای؟
مقصد ویهجر 1 صورت فلکی مارافسای (Ophiuchus) بودهاست. در سال 40 هزار و 272 پس از میلاد ویهجر 1 به فاصله 1.7 سال نوری از ستارهای کمنور از صورت فلکی دباصغر،به نام AC+793888 خواهد رسید.
- پردازشگر و حافظه ویهجر یک را چگونه میتوان با حافظه و پردازشگر یک اسمارتفون مقایسه کرد؟
حافظه آن 270 هزار بار ضعیفتر از یک اسمارتفون بوده و پردازشگری که بتوان به زبان مدرن آن را پردازشگر نامید،در آن وجود ندارد.
- درصورتی که ویهجر نشانهای قطعی از حیات بیگانه را به زمین ارسال کند،آیا دستوری رسمی و یا برنامه عملیاتی استانداردی برای چنین موقعیتی وجود دارد؟
در کتاب راهنمای علمی ماموریت به این وضعیت هیچ اشارهای نشدهاست.